Omgeving

Hotel Pension Wolff ligt vlakbij het stadscentrum en niet ver van de meeste attracties in Vlissingen. Wanneer u de straat uitloopt naar het westen komt u op de boulevards. Ideaal voor een wandeling of om even uit te rusten op een van de vele bankjes en te kijken naar de passerende schepen.

Halverwege komt u de bioscoop, genaamd CineCity, tegen, waar de nieuwste films worden vertoond en in september wordt er het internationaal vermaarde filmfestival Film By the Sea georganiseerd. Tevens is er een café-restaurant gevestigd en er bevinden zich daar grote parkeerplaatsen.

Tegenover het hotel is een groot winkelcentrum met allerhande winkels en boetiekjes. Elke vrijdag is de weekmarkt praktisch voor de deur (op het Scheldeplein). Het winkelcentrum is grotendeels overdekt, dus ook bij slecht weer is het goed winkelen.

In het hart van het stadscentrum is de St. Jacobskerk gevestigd, waar Michiel Adriaanszoon de Ruijter opklom in zijn jeugdjaren (volgens de overlevering). Op nog geen 10 minuten lopen is het uitgaanscentrum rond het Bellamypark met café's en restaurants vrijwel allemaal uitgerust met ruime terassen.

Ook Iguana, de retielenzoo met een ruim aanbod van levende reptielen,  amfibieën en insecten, is er gevestigd. In de zomer vinden hier de grote evenementen plaats zoals Onderstroom (het straatfestival) en enkele openluchtfestivals zoals het bevrijdingsfestival op 5 mei.

Een andere zomerse atractie is het enorm populaire ringrijden, dat op ongezadelde oer-Zeeuwse paarden wordt verreden. Een toeristentrekker van jewelste. Het is de bedoeling om met een lans een ringetje dat aan een draad hangt die over de baan is gespannen, uit de houder te steken en op de lans te houden. Al naar gelang de grootte van het ringetje krijg je punten.

Het vergt een goede voorbereiding om dit te kunnen doen. Om de hoek van het Bellamypark bevindt zich de jachthaven. Almede het muZEEum: een museum dat een tentoonstelling heeft over de nautische geschiedenis van de regio.

Even verderop is het Arsenaal, een indoor entertainment park, erg interessant voor kinderen vanwege onder andere de wereld van de piraten en een onderwaterdierentuin.

Indien u de boulevards in noordelijke richting afloopt komt u bij het Nollebos. Hierin is de kanovijver gevestigd, waar u kunt kano-en en andere pretparkachtige dingen kunt doen. Tevens is er een cafe/bar gevestigd van waaruit u onder het genot van een kopje koffie kunt genieten op het deels overdekte terras.

Op de boulevards heb je een prachtig uitzicht over de monding van de rivier de Schelde in de Noordzee. Zeeschepen komen op "aanrakingsafstand" langs de kust en worden beloods vanuit de Vlissingse jacht/loodsenhaven.

Een fantastisch schouwspel, vooral bij een wat ruwere zee. In de zomers kunt u zonnen op de grote stranden en ook hier vindt men diverse terrassen bij de hotels en restaurants die op de boulevards gevestigd zijn

hotel-pension-vlissingen.jpg
gezin-aan-strand.jpg
winkels-vlissingen.jpg

© Hotel Pension Wolff Vlissingen | realisatie: Pulso creative